top of page

Ceskoslovensky Vlcak

Ceskoslovensky Vlciak on…

 

Karpaattien suden ja saksanpaimenkoiran risteytys, joka oli alunperin tarkoitettu rajavartiostoon ja sotilastyöhön, mutta sen vahva yhteys ohjaajaan ei täyttänyt palveluskoiran vaatimuksia.

Koiran ohjaajat vaihtuivat usein ja tämän rotuiset koirat eivät sitä kestäneet. CSV kuitenkin erottui älykkyydellään, kestävyydellään, hajuaistillaan, ulkonäöllään ja muilla ominaisuuksillaan ​​niin hyvässä kuin pahassakin.

Nykyään CSV toimii enemmän seurakoirana, mutta edelleen sitä tavataan myös harrastajilla. Rodun kanssa harrastajat sijoittuvat pitkälti ulkomaille, mutta Suomessakaan se ei mahdottomuus ole, sillä rodulla on PK oikeudet.

 CSV voi elää jopa 12 vuotta tai enemmän, painaa noin 30-40 kg ja säkäkorkeus on 60-75 cm. Se näyttää hämmästyttävän paljon sudelta. Ihmiset sekoittavat sen myös monesti laikaan, huskyyn tai jopa saksanpaimenkoiraan, sudesta puhumattakaan.

 

Kauniilla kevyillä liikkeillään, tyylikkäällä vartalollaan, sudenharmaalla värillä ja meripihkan värisillä vinoilla silmillään se on varmasti unohtumaton näky, mutta se voi myös aiheuttaa pelkoa joissakin ihmisissä.

CSV on innokas, sitkeä ravaaja, erittäin älykäs ja oppivainen, mutta vaatii aivan toisenlaista lähestymistapaa kuin muut koirarodut.

 

CSV on poikkeuksellisen uskollinen isännälleen ja sille perhe on kaikki kaikessa.

CSV;n heikkouksiksi voisi mainita saalisvietin, ulvonnan ja hyvin laajan äänivaraston, yksinolon ongelmat ja sen, että CSV osaa paeta paikasta kuin paikasta, tämä kun ei yleensä miellytä omistajaa.

CSV sopii aktiivisille ihmisille, jolla on aikaa ja kärsivällisyyttä paneutua koiraan sen koko elämän ajan.

20180804_182858.jpg
bottom of page